اگر در زمینه ساختمان سازی فعالیت داشته باشید، به طور قطع تاکنون نام شیلنگ تراز را شنیده اید و یا در رابطه با ان آشنایی دارید. به صورت کلی باید اشاره داشت که در صنعت ساختمان سازی، یکی از مسائل بسیار پر اهمیت، تراز کردن سطوح مختلف است. از زمان های بسیار دور تا کنون یکی از روش های ترازیابی که بسیار متداول نیز می باشد استفاده از شیلنگ تراز است.
در واقع شیلنگ تراز با شیلنگ های معمولی تفاوت دارد! شلنگ تراز یکی از روش های موثر در پیدا کردن نقاط هم تراز برای نقشه برداری و ساختمان سازی می باشد و استفاده از آن در این صنعت بسیار رایج و کاربردی است. با این که علم در زمینه ساختمان سازی پیشرفت بسیاری داشته است و وسایل و ابزار بسیار خاص و راحتی برای تراز کردن سطوح وجود دارد، اما شیلنگ تراز در تمامی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد به دلیل ان که این ابزار بسیار مقرون به صرفه و در دسترس است.
به همین دلیل پس از گذشت سال های سال همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و کاربرد دارد! در این مقاله قصد داریم تا به بررسی شیلنگ تراز چیست و چه تفاوتی با شیلنگ معمولی دارد بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر خرید انواع شیلنگ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
شیلنگ چیست؟
اگر بخواهیم تعریفی از شیلنگ را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم، باید اشاره کنیم که شیلنگ ها یک لوله توخالی انعطاف پذیر محسوب می گردند که از آن ها برای انتقال مایعات از یک مکان به مکانی دیگر استفاده می شود. در واقع کاربرد اصلی شیلنگ به صورت کلی همین انتقال مایعات است.
شیلنگ ها دارای شکلی انعطاف پذیر و با مقطع دایره ای هستند و در زمینه های مختلف از آن ها استفاده می شود. شایان ذکر است که شیلنگ ها کاربردهای متنوع خانگی و صنعتی داشته و شما در هر وسیله هیدرولیکی، می توانید شیلنگ ها را مشاهده نمایید. شیلنگ ها به دیلی متریالی که در ساخت آن ها استفاده می شود، مقاومت مطلوبی دارند اما با این حال به دلیل حرکت سیال در ان ها، ممکن است تحت فشارهای مختلفی قرار بگیرند.
از این جهت نیز برای دستیابی به مقاومت در برابر فشار بهتر، می توان شیلنگ ها را با الیاف یا یک سیم فولادی تقویت کرد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که طراحی شیلنگ بر اساس ترکیبی از کاربرد و عملکرد است. عواملی که در طراحی شیلنگ تاثیرگذار است به شرح زیر می باشد:
- اندازه و درجه فشار
- وزن و طول
- شیلنگ مستقیم
- سازگاری شیمیایی
از سوی دیگر شیلنگ ها می توانند از متریال مختلفی طراحی و ساخته شوند. جنس مواد به کار رفته در شیلنگ ها، بیشتر از مواد ذکر شده در زیر است که بر اساس محیط و درجه فشار مورد نیاز استفاده می شود.
- نایلون
- پلی اورتان
- پلی اتیلن
- پی وی سی
- لاستیک های مصنوعی یا طبیعی
شلنگ تراز چیست؟
پیش از آن که به بررسی سوال شما عزیزان یعنی شیلنگ تراز چیست و چه تفاوتی با شیلنگ معمولی دارد بپردازیم، لازم است که تعریفی از شلنگ تراز را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با این تجهیز ساختمانی آشنایی بیشتری پیدا کنید. به صورت کلی باید اشاره داشت که شلنگ تراز یک لوله بسیار شفاف با طول 5 تا 20 متر می باشد که قطر آن نیز بین 7 تا 10 میلی متر خواهد بود. شایان ذکر است که این شلنگ پلاستیکی با هدف تراز کردن همه سطوح مانند کف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
در این راستا نیز ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که چرا شیلنگ تراز شفاف است؟! برای پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که از جمله علل اصلی شفاف بودن انواع شلنگ استفاده از آب برای نشان دادن تراز سطح می باشد. این وسیله یا تجهیز ساختمانی بر اساس قوانین فیزیک طراحی و ساخته شده است. بر اساس قوانین فیزیک، هنگامی که در داخل شلنگ آب ریخته شود سطح آب در قسمت ابتدایی و انتهایی در یک ارتفاع خواهند بود.
کاربردهای شلنگ تراز:
قاعدتا تا کنون با این شیلنگ آشنا شده اید! استفاده از شیلنگ تراز برای پیدا کردن نقاط هم تراز در یک ساختمان کاربرد خواهد داشت. اما به غیر از آن نیز دارای کاربردهای بسیار فراوان دیگر نیز می باشد که در زیر به تشریح آن می پردازیم:
- نصب کلیدهای ساختمان به صورت تراز شده
- انجام برق کاری ساختمان برای زیبایی و یکسان سازی آن ها
- تراز کردن یا ترازیابی سقف های کاذب و نصب آن ها
- نصب و اجرای چهارچوبها به صورت صحیح و یکسان
- نصب کابینت ها به صورت تراز شده
- هنگام اجرای تنظیمات مربوط به پی و پایه پلیت سازه ها و ستون ها
بیشتر بخوانید : بهترین شیلنگ تراز کدامند؟
مزایای شلنگ تراز:
استفاده از شیلنگ تراز در ساختمان سازی دارای مزیت های بسیاری می باشد و به همین دلیل است که این تجهیز ساختمانی محبوبیت بسیاری در صنعت ساختمان دارد. از جمله مزیت های شیلنگ تراز به شرح زیر می باشد:
- کاربردی ترین و مناسب ترین ابزار و تجهیز برای تعیین هم تراز بودن سطوح مختلف در ساختمان
- استفاده بسیار آسان برای کارگران در ساختمان
- دارای قیمتی کاملا مقرون به صرفه و مناسب
- کیفیت بسیار بالا
- مقاومت بسیار بالا
- برخورداری از تنوع زیاد در قطر و اندازه با توجه به کاربردی که از آن انتظار دارید
- سرعت بالا اجرای کارهای مختلف در ساختمان ها
معایب شیلنگ تراز چه می باشد؟
با توجه به این که این تجهیز ساختمانی از کاربردها و مزیت های بسیاری برخوردار است، با این حال دارای یک سری معایب می باشد. از جمله معایب شیلنگ تراز نیز می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- برای بهره گیری از شیلنگ تراز در زمینه ترازیابی، به دو نفر نیاز است.
- این تجهیز نسبت به تراز لیزری دقت پایین تر و سرعت کمتری دارد.
- شیلنگ تراز در موارد حساس ترازیابی کاربرد نخواهد داشت.
- برای مسیرهای دشوار و صعب العبور کارایی چندانی ندارد و بهتر است که از تجهیزات به روز و جدید استفاده شود.
تفات شیلنگ تراز با شیلنگ معمولی چیست؟
حال که در خصوص شیلنگ های تراز اطلاعاتی را کسب کردید، قاعدتا می توانید تفاوت شیلنگ تراز با شیلنگ معمولی را به راحتی تشخیص دهید. در واقع شیلنگ های معمولی برای انتقال آب مورد استفاده قرار می گیرند و نمی توان از آن ها بر ای ترازیابی سطوح در ساختمان سازی استفاده کرد. اما شیلنگ تراز برای ترازیابی ساخته شده است و کاربردی در انتقال سیال نخواهد داشت. بنابراین این دو شیلنگ با اینکه تقریبا به لحاظ ساختاری و شکل و شمایل تا حدی شبیه به هم هستند، اما از نظر کاربردی با یک دیگر کاملا تفاوت دارند و وظایف ان ها بسیار مختلف است.
بیشتر بخوانید : قیمت شیلنگ خرطومی با کیفیت
نکاتی بسیار مهم در خصوص استفاده از شیلنگ تراز:
- اگر دقت ترازیابی سطوح در هر حالتی برای شما مهم است، به شما توصیه می کنیم که از شلنگی که قطر داخلی آن ها از 7 میلی متر بیشتر نباشد، استفاده نمایید. هر چه قطر شیلنگ تراز کمتر، دقت آن نیز بیشتر خواهد بود.
- اگر به دنبال ترازیابی دقیق هستید، از عدم وجود حباب هوا در شلنگ اطمینان حاصل فرمایید زیرا اگر شیلنگ دارای حباب باشد، ترازیابی بادقت مورد نظر صورت نخواهد گرفت!
- قبل از شروع کار دو سر شلنگ را در یک دست بگیرید تا مطمئن شوید آب در دو طرف در یک سطح مساوی قرار دارد.
- شیلنگ های با شفافیت بالا را برای کار تراز یابی انتخاب فرمایید و به سراغ شیلنگ های کدر نروید!
- در حین اجرا به صورت ناگهانی شلنگ را جا به جا نکنید.
- به جای آب در شیلنگ تراز، بهتر است که از مایعات رنگی استفاده کنید تا دقت ترازیابی شما افزایش یابد.
- سعی کنید از شیلنگهای بسیار بلند استفاده نکنید به دلیل آن که بلندی بیش از حد شلنگ سبب ایجاد اخلال در کار خواهد شد. مانند: پیچ خوردگی، گره خوردگی و یا دست و پا گیر بودن.
- برای ترازیابی مناسب، باید به شرایط جوی نیز توجه فرمایید و از لحاظ آب و هوایی باید شرایط کاملا مساعد باشد. در این راستا، در هوای بارانی، طوفانی و سرد از انجام ترازیابی دوری فرمایید.
سخن پایانی:
در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی شیلنگ تراز و تفاوت آن با شیلنگ معمولی بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. شما عزیزان نیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت نیلان کو مراجعه کرده و برای خرید هر نوع شیلنگ نیز با کارشناسان و مشاوران مجموعه ما مشورت فرمایید.