معرفی انواع طناب طبیعی وکاربرد آنها

 معرفی انواع طناب طبیعی وکاربرد آنها

 

 

معرفی انواع طناب طبیعی وکاربرد آنها

 

استفاده از طناب از نظر تاریخچه ای به هزاران سال پیش بر می گردد وقتی که از آن برای محصور نمودن، متصل کردن، بالا رفتن از ارتفاع، حمل و بالا بردن بهره برداری می گردید. امروزه وجود هر نوع طناب با توجه به کاربرد آن ضرورت دارد. انسان‌ها از گذشته تا کنون برای فعالیت های مختلفی همواره از آن استفاده می نمایند. در گذشته طناب ها به صورت طبیعی با مواد اولیه ای چون پشم و الیاف طبیعی  تولید می شدند که کاربرد اصلی این نوع طناب ها برای استخراج آب از چاه بود. امروزه با توجه به پیشرفت های چشمگیر صنعت و تولید مواد های صنعتی جدید این ابزار درشکل‌های مختلف با جنس‌های متنوع جهت مصارف خاصی تولید می‌ گردد.

 

 

 

 

 

 

چگونگی ساخت طناب

 

طناب  مجموعه ای از الیاف یا رشته ها و یا سیم های فشرده شده را شامل می شود که با  چرخاندن یا بافتن (به صورت رشته ای ضخیم و مقاوم در می آید. این نوع سیم معمولا به عنوان کابل (q.v) شناخته می شود. ضرورت استفاده از این وسیله جهت سرویس دهی این است که طناب کاملاً متراکم و از نظر ساختاری پایدار باشد، حتی وقتی که خم، پیچ خورده و کشیده شده باشد. مقاومت کششی ویژگی  اصلی یک طناب  محسوب می شود.

 

طناب‌ها، رشته‌ای بلند از الیاف درهم بافته شده می باشند. در تولید طناب اغلب از موادی همچون کنف، فولاد، پشم، پلاستیک و… . استفاده می شود. دراین میان طناب‌های کنفی در زمان تماس با آب مقاومت بیشتری از خود نشان خواهند داد و مستحکم‌ تر می ‌شوند‌. شایان ذکر است که از انواع گره‌ها برای اتصال طناب‌ها به یکدیگر یا جای دیگر کاربرد دارد  و از قرقره‌ها برای معکوس کردن نیروی کششی موجود در طناب استفاده می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

طناب طبیعی

 

با توجه به اینکه نوع طناب طبیعی از محصولات سازگار با محیط زیست می باشد، در زمان ساخت از مواد شیمیایی استفاده نخواهد شد. در صورتی که نگران تأثیر طناب جدید خود بر محیط می باشید، این نوع انتخاب بسیار بهتری خواهد بود. ضمن آینکه مزایا و معایب مختلفی داشته که باید هنگام انتخاب طناب ساخته شده از کنف، سیزال، پنبه یا الیاف طبیعی دیگر، آن ها را در نظر بگیرید.

 

با انتخاب یک طناب طبیعی که ترکیبی از چند نوع الیاف مختلف باشد ، می توانید از جهات مختلف مثبت و منفی هر یک لذت ببرید، به طورکلی طناب بسیار محکم و با دوام خواهد بود. نوع طبیعی طناب  بسیار مقاوم بوده ولی مقاومت آن به اندازه نوع مصنوعی نمی باشد و به راحتی در اثر آب، کپک و اشعه UV آسیب خواهد دید.

برعکس نوع مصنوعی ، نوع طبیعی آن با قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد آسیب نخواهد دید و تنها در صورت قرار گرفتن در معرض شعله های آتش سوخنه خواهد شد.متأسفانه، نوع طبیعی وقتی خیس می گردد جمع خواهد شد و پس از خشک شدن، کار با آن بسیار دشوار خواهد شد. این نوع در صورت نیاز به بسته بندی وسایل یا طنابی که از چسبندگی عالی برخوردار باشد، ایده آل خواهد بود. با توجه به نوع طبیعی قابل تجزیه زیست می باشد و می تواند به صورت طبیعی تجزیه گردد. به طور کلی دفع آن به اندازه نوع مصنوعی آن دشوار نخواهد بود.

 

 

طناب مصنوعی

 

جهت تهیه طناب مصنوعی می بایست از مواد اولیه ای چون نایلون، پلی استر، پلی پروپیلن و… استفاده کرد که باعث دوام آن نیز می شوند. برخلاف نمونه طبیعی این نوع طناب مشکلی با شرایط مرطوب نخواهد داشت  و در صورت خیس بودن محکم‌ تر عمل خواهد کرد. طناب مصنوعی به دلیل جنس مواد اولیه ، دچار کپک و پوسیدگی نخواهد شد و در برابر اشعه یووی مقاوم می باشد. حساسیت آن به گرما یکی از معایب طناب‌های مصنوعی بوده که در معرض حرارت بالا ذوب می گردد. انواع طناب مصنوعی از استحکام بالایی برخوردار می باشند، بنابراین می توان از آن ‌ها جهت بکسل کردن و بلند کردن اشیاء سنگین بهره برداری نمود.

 

 

 

 

 

 

 

 

طناب کنفی

 

این نوع طناب از یک نوع الیاف طبیعی گیاهی تولید می شود و به شکل رشته های به هم پیچیده و بسیار زبر می باشد. ضمن اینکه در برابر شوری آب دریا بسیار مقاوم می باشد. این الیاف در کارخانه های ریسندگی بزرگ در کشورهای مختلف تهیه می گردد و امروزه برزیل بزرگ ترین تولید کننده این نوع الیاف در دنیاست.

 

طناب عدل بندی

 

طناب عدل بندی یا نرم از رشته های به هم پیچیده از الیاف پلاستیکی گیاهی شبیه به کاکتوس ساخته می شود. در ضمن از ترکیبات طبیعی همچون کنف، پنبه و مانیل هم که نوع هایی از الیاف طبیعی می باشد جهت ساخت آن مصرف می کنند. در حال حاضر از مواد پلاستیکی بازیافتی هم برای ساخت و تولید این نوع طناب استفاده می کنند. و برای بسته بندی توسط ماشین آلات استفاده می شود.

این نوع برای بسته بندی لوازم هنگام سفر بسیار مناسب است. همچنین مقاومت زیادی برای حمل بارهای سنگین دارد. اما باید به خطر مواد پلاستیکی موجود در این طناب که در مقابل سایش بسیار آسیب پذیر هستند توجه داشته باشید. همچنین از این نوع طناب در صنعت کشاورزی برای بستن عدل های علوفه و یونجه هم استفاده می شود.

 

 

 

 

 

کاربرد و مصرف طناف کنفی

 

طناب کنفی به دو شکل تابیده شده و بافته شده، تولید می گردد. طناب بنگلادش و جوت از نام های دیگر این محصول می باشد. این طناب از الیاف طبیعی برخوردار بوده که کنف یا جوت نامیده می شود. الیاف این نوع طناب از ساقه و گیاه کنف ساخته می شود. رنگ طناب می تواند حاکی از کیفیت طناب باشد، لذا رنگ آن هر چه روشن تر باشد از کیفیت بهتری برخوردار می باشد.

 

با توجه به اینکه جنس الیاف آن و معمولا رنگ های استفاده شده در آن طبیعی بوده، کاربرد ها با قیمت فراوانی  در بازار ارائه می شود. ضمن اینکه در مصارف صنعتی ، خانگی و حتی تزئینی نیز کاربرد دارد. در حال حاضر ضمن براستفاده های صنعتی و ساختمانی، در تزئینات و منازل نیز از طناب های کنفی بهره برداری می گردد. این محصول در این زمینه کاربرد بسیار وسیع دارد.

 

 

سخن پایانی

 

از گذشته های دور تا به امروز کاربرد زیاد طناب در زندگی روزمره باعث شده است که امروزه انواع مختلفی از آن ها به بازار ارائه شود. به طور کلی با توجه به استفاده ای که کاربر دارد، می تواند تصمیم به تهیه نوع طناب طبیعی یا  مصنوعی وارد بازار شده بگیرد. هر یک از طناب ‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که به آن اشاره گردید در صنایع مختلفی کاربرد دارند که می بایست در زمان خرید به آن توجه داشته باشید. شما می توانید برای خرید طناب طبیعی و انواع آن و کسب اطلاعات بیشتر به وی سایت نیلان کو مراجعه نمایید.

 

 

Write a comment
Blog archive