Plastic rope

طناب های پلاستیکی از الیاف های مصنوعی ساخته شده اند که به صورت رشته های طولانی درون هم تنیده شده اند و برای حمل، بسته بندی وسایل و نگه داشتن و سایر موارد استفاده از آن ها کاربردی می باشد.

 

 

این طناب ها از از پلیمر هایی ساخته شده اند که جزو مواد مصنوعی به شمار می روند هم چنین مواد دیگری هم چون پلی پروپیلن، پلی اتیلن، نایلون و پلی استر نیز در ساخت آن ها به کار رفته است.

 

 

استفاده از این مواد در ساخت طناب های پلاستیکی موجب شده است که میزان استحکام و در نتیجه عمر مفید این طناب ها افزایش یابد و حتی هنگامی که خیس می شوند نیز از مقاومت بیشتری برخوردار خواهند بود، در این مقاله سعی داریم شما را با طناب های پلاستیکی و انواع ان آشنا نماییم پس در ادامه خواندن آن با ما همراه باشید.

 

 

طناب های پلاستیکی از چه موادی تشکیل شده اند؟ 

 

 

این طناب ها به دو صورت با استفاده از مواد مصنوعی و طبیعی ساخته می شوند در ساخت طناب های مصنوعی از مواد مصنوعی استفاده شده است که این مواد شامل پلی اتیلن ها و پلی پروپیلن ها می باشند.

 

 

طناب پلاستیکی

 

چگونه طناب پلاستیکی تولید می شود؟

 

 

در ابتدا با استفاده از مواد اولیه دستگاه اکسترودر آنها را به رشته های باریک و بلند تبدیل می کند و سپس این الیاف وارد دستگاه طناب بافی می شوند و در سایز ها و اندازه های مختلفی تولید می شوند، سایز های معمول این طناب ها بین  3 تا 32 میلی متر می باشد.

 

 

از طناب های پلاستیکی برای چه مصارفی استفاده می شود؟

 

 

این طناب ها در موارد مختلفی به کار گرفته می شوند از جمله:

 

• جهت بسته بندی کردن وسایل مختلف

• در صنایع کاشت درخت و جنگل کاری ها استفاده می شوند.

• جهت نصب بنر های تبلیغاتی مناسب می باشند.

• باغبانی

• می توان به کمک آن ها سایبان ها را راه اندازی کرد.

• قایقرانی

• جهت حمل و نقل های دریایی و انجام فعالیت های روزانه نیز مفید می باشند.

 

 

طناب های پلاستیکی بر حسب نوعی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند؟

 

طناب های پلاستیکی بر حسب نوعی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند؟

 

 

این طناب ها بر حسب جنسی که دارند دارای نمونه های مختلفی هستند از جمله:

 

• طناب پلی اتیلن: از جمله طناب هایی است که در ساختار آن از مواد مصنوعی استفاده شده است و دارای خصوصیاتی هم چون وزن پایین، شناوری نسبتا پایین، مقاومت عالی و غیره می باشد و هم چنین در رنگ های مختلفی در بازار وجود دارد.

 

 

• طناب پلی پروپیلن: از این طناب ها برای موارد مختلفی هم چون صنایع، کار های ساختمانی، دریایی و قایق رانی، نصب بنر های تبلیغاتی و سایر موارد استفاده می شود.

 

 

• طناب پلی استیل: این طناب ها توسط رشته های اکسترود شده ای تولید شده اند که در ساخت آنها از مواد پلی اتیلن و پلی پروپیلن استفاده شده است و برای استفاده های عمومی مناسب نیستند و معمولا در کار های تخصصی از آن ها استفاده می شود.

 

 

حال اگر بخواهیم طناب ها را بر حسب میزان مرغوبیتی که دارند دسته بندی کنیم به شرح زیر خواهند بود:

 

 

• نوعی از طناب ها از مواد درجه یک و بسیار عالی در ساخت آن ها استفاده شده است که این مواد از نوع مواد پتروشیمی می باشند.

 

• نوع دیگر درجه دو نامیده می شوند و هنگامی که مواد پلاستیکی را بازیافت می کنند از آنها در ساخت این نوع طناب ها استفاده می شود.

 

• نوع آخری که درجه سه نامیده می شوند از مواد اولیه درجه یک و درجه دو در ساختار آن ها استفاده شده است و به آن ها طناب های پلاستیکی درجه یک و نیم هم گفته می شود.

 

 

اگر طناب ها را برحسب نوع کاربردی که دارند تقسیم بندی کنیم شامل موارد زیر می شوند:

 

 

• از طناب هایی که مواد پلی اتیلن و پلی پروپیلن در ساختشان استفاده شده است جهت فعالیت هایی هم چون صیادی، افرادی که دارای لنج هستند، صنایع بزرگ شیلاتی در استان های مختلف استفاده می کنند، موادی که در ساخت طناب ها به کار گرفته شده است می تواند درجه یک و یا درجه دو باشد و از دسته الیاف مصنوعی محسوب می شوند.

 

 

این محصولات با طناب های پلاستیکی فرق می کنند و علتش این است که از رشته های متفاوتی ساخته شده اند که به صورت فیلم های پلاستیکی درون هم تنیده شده اند و به نام طناب صیادی نیز معروفند.

 

 

طناب های پلاستیکی نسبت به طناب های طبیعی دارای مقاومت و ماندگاری بیشتری هستند و به خصوص زمانی که خیس می شوند مقاوم تر هم می شوند، این طناب ها اگر در برابر اشعه یو وی قرار بگیرند خراب می شوند و معمولا از آن ها برای صنایعی هم چون شیلات و فعالیت های حمل و نقل و بسته بندی وسایل استفاده می شود.

 

طناب های کشاورزی

 

 طناب های کشاورزی:

 

 

نوع دیگری از طناب ها وجود دارند که در حجم بالایی تسط کشاورزان خریداری می شوند و کشاورزان به کمک آن ها محصولات خود را بسته بندی می کنند، این دسته از طناب های قابل مصرف در کشاوزی معمولا به صورت نخ های پلاستیکی هستند که به دو دسته دروگر و بیلر تقسیم بندی می شوند.

 

 

این دسته از طناب ها در کشاورزی مصارف فراوانی دارند و به وسیله آن ها می توان علوفه و غذای دام را بسته بندی نمود، هم چنین برای ماشین آلاتی که جهت بسته بندی علوفه و یونجه به کار می روند و ماشین آلات بیلر نیز مناسب استفاده است.

 

 

 به جز آن از این نوع نخ های پلاستیکی می توان برای بسته بندی کردن کارتن های حاوی وسایل در زمان حمل استفاده کرد و به کمک آن ها می توان برای حمل و نقل مواد در هنگام صادرات محصولات، بسته بندی های با کیفیتی را به کشور های دیگر صادر کرد که از صحیح رسیدن آن به دست مصرف کنندگان خارجی خیالتان کاملا راحت باشد.

 

چگونه می توان وزن طناب های پلاستیکی را محاسبه کرد

 

 

 چگونه می توان وزن طناب های پلاستیکی را محاسبه کرد؟

 

 

طناب های پلاستیکی در سایز های متنوعی از 3 میلی متر تا 100 میلی متر قابل تولید هستند و برای مصارف مختلف سایز های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد که مشتری بنا به نیاز و مصرف خود اقدام به تهیه سایز مناسب می کند، کیسه های حاوی طناب های پلاستیکی دارای وزنی میان 30 الی 40 کیلو گرم هستند و اگر بخواهید وزن این طناب ها را محسابه کنید کافیست که بدانید هر کروپ وزنی بین 35 الی 40 کیلوگرم دارد و اندازه آن تقریبا بین 200 تا 400 متر است. 

 

 

حال با انجام محاسبات ریاضی و یک ضرب و تفریق ساده می توانید به میزان وزن آن ها پی ببرید.

 

 

دستگاه های مورد نیاز برای تولید طناب کدامند؟

 

 

این دستگاه ها شامل موارد زیر می شوند:

• دستگاه بافنده طناب

• اکسترودر

• جرثقیل های برقی

• ماشین کلاف کن

• انکوباتور

• ماشین آلات مخصوص بسته بندی

 

 

نام دیگر طناب پلاستیکی چیست؟

 

 

نام دیگر این طناب ها طناب های نایلونی می باشد و دلیل این نوع نام گذاری وجود رشته های پلاستیکی به کار رفته در ساختار آن ها می باشد هم چنین با نام طناب تجاری نیز شناخته می شود که از این نام برای صادرات این محصول استفاده می شود.

برای تهیه طناب از استانداردهای بین المللی استفاده شده است و از استحکام و طول عمر بالایی برخوردارند، از این طناب ها برای مصارف گوناگون روزانه و امور تخصصی استفاده می شود و استفاده از آنها در اموری مانند کشاورزی و هم چنین صنایع شیلاتی پر فایده می باشد.

 

ویژگی های طناب پلاستیکی

 

انواع طناب های پلاستیکی بر حسب قطر کدامند؟

 

 

این طناب ها به دلیل مواد تشکیل دهنده و استحکام بی نظیرشان استفاده های مختلفی دارند ولی از لحاظ قطر با یکدیگر تفاوت هایی دارند و به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشد:

 

• طنابROP: این طناب ها به دلیل قطر مناسبی که دارند بر روی دریا  در کشتی ها به کار گرفته می شوند و قطر آنها از یک اینچ بیشتر است.

 

• ریسمان CORD: این ریسمان به نام های دیگری هم چون لاین، استرینگ، چند لایه تووین نیز شناخته می شود و معمولا قطری به اندازه 12 میلی متر دارد.

 

• نخ THREAD: این طناب ها از ریسمان ها نازک ترند که دارای انعطاف نسبتا بالایی هستند و بسیار نرم می باشند.

 

 

چه عواملی بر روی دوام طناب های پلاستیکی تاثیر می گذارند؟

 

 

• مواد اولیه ای که در ساختار این طناب ها به کار رفته است اگر از کیفیت خوبی برخوردار باشند موجب دوام طناب پلاستیکی خواهند شد.

• نوع ساخت طناب

• قطر به کار رفته در طناب

• میزان فشار و کششی که به طناب وارد می شود.

• عوامل محیطی مانند نور خورشید و رطوبت موجب کاهش عمر و دوام طناب های پلاستیکی می شود.

تفاوت میان طناب های پلاستیکی و طناب های طبیعی:

الیافی که در ساختار هر دو این طناب ها به کار می رود تقریبا شبیه به یکدیگر هستند ولی از لحاظ مرغوبیت با یکدیگر فرق می کنند، طناب های مصنوعی نسبت به طبیعی با دوام تر و مقاوم تر هستند ولی دارای نقطه ذوب پایین تری می باشند بنابراین برای کار های سنگین روی کشتی ها به دلیل فشار زیادی که به آن ها می آید ممکن است ساییده شوند.

بند هایی که در ساختار طناب های مصنوعی به کار رفته است آب را از خود عبور نمی دهند و در نتیجه پوسیده نخواهند شد، طناب های مصنوعی دارای تحمل قدرت کشش بیشتری نسبت به طناب های طبیعی هستند، طناب های پلاستیکی قدرت تحمل دمای ذوب بین 135 تا 260 درجه سانتی گراد را دارند و در اثر حرارت دیدن شعله ور نخواهند شد مگر اینکه این میزان نقطه ذوب به دو برابر حد خود برسد که معمولا چنین اتفاقی نمی افتد.

 

 

مواردی که در نگهداری طناب ها پلاستیکی باید رعایت کنید:

 

 

• طناب های پلاستیکی به دلیل مواد صنوعی که در ساختارشان به کار رفته است پوسیده نمی شوند ولی برای ورود جریان هوا به درون آن ها، باید به صورت آویزان قرار بگیرند.

• بهتر است در برابر تابش مستقیم نور خورشید و اشعه یوی وی آن قرار نگیرند.

• نباید این طناب ها در معرض فشار زیادی قرار بگیرند چون دچار ساییدگی می شوند و برخی از الیاف های آنها ممکن است در اثر نزدیک شدن به نقطه ذوب با یکدیگر ترکیب شده و ذوب شوند.

• در برخی مواقع فشار زیادی به طناب های پلاستیکی وارد می شود که موجب می شود این طناب ها به نقطه ذوب خود نزدیک شوند و اگر با اسکله کشتی برخورد داشته باشند موجب آسیب و واردن کردن خساراتی به بدن آن می شوندکه برای برطرف کردن این مشکل بهتر است این بخش از طناب ها را بریده و جدا کنند.

• چین خوردگی طناب نیز بر اثر فشار زیادی که به آن وارد می شود ایجاد می شود و باعث می شود بافت طناب حالت اولیه خود را از دست بدهد و در نتیجه رشته های به کار رفته در ساختار آن ضعیف و ساییده شوند که مجددا بهتر است این قسمت ها را از طناب جدا کنند.

• هم چنین بهتر است در اثر تماس با مواد چربی و نفتی به وسیله شوینده و پاک کننده ها، سطح آلوده آن را پاک کنند و با آب سرد آن را بشویند و موارد دیگری از این قبیل که با رعایت آنها می توانید از طناب های پلاستیکی برای مدت طولانی تری استفاده نمایید.

 

خصوصیات طناب پلاستیکی

 

طناب های پلاستیکی چه خصوصیاتی دارند؟

 

 

• این طناب ها دارای قیمت های مناسبی هستند.

• می توانند در برابر آب و رطوبت مقاومت خود را حفظ کنند.

• در وزن های پایین کمتر دچار سایش می شوند و از استحکام خوبی برخوردارند.

• در برابر مواد شیمیایی نیز می توانند ماندگاری خود را حفظ کنند.

 

 

سخن پایانی:

 

از طناب های پلاستیکی برای مصارف مختلفی استفاده می شود که هم در فعالیت های روزانه و هم در صنایع مختلف پر کاربرد هستند و می توانند نیاز های گوناگون افراد را پاسخگو باشند این طناب ها نسبت به طناب های طبیعی از استحکام بیشتری برخوردارند و در نتیجه عمر مفید طولانی تری دارند و چون قابل بازیافت هستند  تولید آن ها آسیبی به چرخه محیط زیست وارد نمی کند و مانع از آلودگی های زیست محیطی می شوند.

sevenspikes.themes.pacific.common.filter
per page