بهترین انواع شلنگ آب تراز کدام اند؟

 

بهترین انواع شلنگ آب تراز کدامند؟

 

 

 

راه حل های بسیار کاربردی برای یافتن دو نقطه هم تراز در امور ساختمان سازی و نقشه برداری وجود دارد ولی استفاده از شلنگ آب تراز در سال های اخیر به دلیل کاربردی بودن و آسانتر بودن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شلنگ آب تراز وسیله ای لوله ای شکل و شفاف است از جنس پلاستیک. این شلنگ ها دارای 7 تا 10 میلی متر قطر دارند. طول شلنگ های آب تراز حدود 5 تا 20 متر است و برای تراز کردن سطوح از ان ها استفاده می شود. شلنگ تراز یکی ار پرکاربردترین وسایل در کارگاه های عمرانی به ویژه در ساختمان سازی می باشد. بسیاری از کارگران، بناها و مهندسان برای تراز کردن دو سطح یا دو نقطه که نسبت به هم دارای پستی و بلندی هستند از این شلنگ ها استفاده می کنند. 

 

تاریخچه

 

قدیمی ترین و مهمترین سازه تاریخی آبی ایران، تصفیه خانه چغازنبیل در شهرستان شوش و در کنار زیگورات چغازنبیل قرار دارد. در این تصفیه خانه با استفاده از قانون فیزیکی ظروف مرتبطه و مصالحی مناسب شامل قیر و آجر و سطوح شیب دار که امروزه نیز در تصفیه خانه های جهان استفاده می شود، آبی را که از رودخانه کرخه در 45 کیلومتری آن کشیده بودند ( کانال روباز ) تصفیه می کرد.

 

نحو کار با شلنگ آب تراز

 

 

 

 

در شلنگ آب تراز از قانون ظروف مرتبطه یا ظروف به هم پیوسته استفاده می شود که به آن قانون توریچلی می گویند. طبق این قانون، دو ظرف مجزا حاوی مایعات، تا زمانی که از هم جدا و بی ارتباط باشند می توانند در دو ارتفاع مختلف قرار می گیرند، اما به محض اینکه این دو ظرف را با لوله ای به هم وصل کنیم محتوای ظرفی که در ارتفاع بالاتر قرار دارد شروع به حرکت به طرف پائین تر کرده و سطوح مایع موجود در ظرف کم ارتفاع تر را بالا می برد، و این جریان آنقدر ادامه می یابد تا مایع درون هر دو ظرف هم سطح شوند.

اگر دو مایع مخلوط نشدنی با وزن مخصوص متفاوت را در دو ظرفی که باهم مرتبطند بریزیم سطوح آزاد مایع در دو طرف ظرف یکسان نبوده و ارتفاع آن ها با عکس جرم مخصوصشان متناسب خواهد بود. در بدن ما نیز، هنگام آشامیدن با باز شدن قفسه سینه هوای داخل دهان را رقیق می کنیم. قانون مبتنی بر این قضیه این است که: مایع، تحت فشار هوای خارجی به جایی رانده می شود که فشار هوا کمتر است.

نحو کار با این شلنگ ها به این شکل است که، آن را مقدار مناسبی از آب پر می کنند تا براساس قانون فیزیکی توریچلی امکان تراز کردن سطوح را بوجود آورد. مقدار مناسب آب در دو طرف می تواند 20 سانتی متر خالی باشد. اگر دو لوله عمودی با یک لوله افقی به یکدیگر وصل شده و درون آن ها با آب پر شود، تراز آب در هر دو لوله مشابه هم خواهد بود. به این ترتیب که نفر اول یک سر شلنگ و نفر دوم انتهای دیگر شلنگ را می گیرد تا در نقاط مورد نظر قرار دهند. شفافیت بالای این محصول باعث شده سطح آب داخل به خوبی نمایان شود و تعیین سطح به صورت دقیق انجام شود.

یک نقطه به عنوان نقطه مبنا در نظر گرفته می شود و نفر اول در این نقطه قرار می گیرد. نفر دوم در نقطه دوم قرار گرفته و با حرکت دادن انتهای شلنگ مقدار تراز نقطه مبنا مشخص می گردد. در نتیجه، هر دو نقطه همسطح می شوند. هنگام کار با شلنگ نباید آن را به صورت ناگهانی تکان داد و یا جا به جا کرد. 

 

 

 

 

مزایای استفاده ار شلنگ آب تراز:

1- پر استفاده ترین ابزار در تعیین سطوح و هم ترازی سطوح

2- استفاده آسان و راحت برای مهندسان و کارگران

3- قیمت کم و مقرون به صرفه بودن

4- تنوع در اندازه و قطر

5- کیفیت و دوام بالا

معایب استفاده از شلنگ آب تراز

1- نیاز به حضور دونفر در هنگام اندازه گیری سطوح ( برعکس تراز لیزری)

2- دقت و سرعت پایین تر از تراز لیزری

3- درصد خطای بیشتر نسبت به تراز لیزری

4- عدم استفاده در موارد حساس اندازه گیری

5- عدم استفاده در مسیرهای دشوار و صعب العبور

 

تراز لیزری یک وسیله اندازه گیری دستی است که به جای ابزار آلات سنتی اندازه گیری نظیر شاغول و شلنگ آب تراز در محیط های پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد. در این وسیله با استفاده از فناوری لیزر و بدون نیاز به نخ یا سیم، عملیات تراز کردن، سنجش شیب و عمود کردن در کمترین زمان و با کمترین درصد خطا انجام می شود. از این وسیله در اندازه گیری و تراز کردن سطوح و مقاطع در ابعاد وسیع و فواصل طولانی استفاده می شود. به همین دلیل در ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد و در مواردی از آن به جای تراز های بنایی بزرگ استفاده می شود.

 

استفاده از شلنگ آب تراز در بعضی شرایط جوی مانند روزهای بسیار گرم، روزهای بسیار سرد، آب و هوای بارانی و آب و هوای بادی امکان پذیر نیست. بهتراست  قبل از شروع کار با کنار هم قرار دادن دو سر شلنگ تراز از هم سطح بودن سطح آب در هر دوسمت آن مطمئن شوید. طول زیاد شلنگ آب تراز در کار ممکن است مشکل ایجاد کند. این مشکلات عبارتند از:

 

- دست و پاگیر بودن شلنگ

- احتمال پیچ خوردگی در طول لوله

- نیروی چسبندگی بین مایع و جداره شلنگ می تواند باعث ایجاد تداخل در دقت کار شود.

 

همچنین وجود حباب هوا در شلنگ باعث بروز خطا در کار می شود به همین علت قبل از ترازیابی از عدم وجود هوا در شلنگ آب تراز اطمینان حاصل کنید. برای دیدن راحت تر اعداد بهتر است از شلنگ شفاف، تمیز و عاری از آلودگی استفاده کنید. در برق کاری ساختمان ها نیز، برای زیبایی بیشتر، باید قوطی کلیدها را هم تراز با هم در یک واحد مسکونی نصب کنیم به همین دلیل آموزش کار با شلنگ تراز برای یک برقکار ساختمان ضروری است. همچنین می توان از محلول های رنگی جهت تسهیل قرائت در شلنگ استفاده کرد.

 

 

 

 

 از شلنگ آب تراز در موارد زیر می توان بهره برد:

1- پیدا کردن دو نقطه هم تراز در ساختمان 

2- جهت زیبایی در نصب هم تراز کلیدها و برق در ساختمان

3- عملیات نصب و ترازیابی در سقف های کاذب 

4- نصب و اجرای چهارچوب ها

5- نصب و اجرای کابینت ها

6- نصب و اجرای فوندانسیون و بیس پلیت

 

شلنگ آب تراز را از کجا تهیه کنیم؟

بسیار از فروشگاه های ابزار فروشی شلنگ آب تراز را می فروشند. حتی در بعضی موارد در فروشگاه های پلاستیک فروشی نیز یافت می شود. تنها مسئله ای که مهم است این است که در هنگام خرید شلنگ آب تراز به جنس، قطر و طول آن توجه بفرمایید تا بتوانید بهترین و با کیفیت ترین جنس آن را خریداری کنید. جنس شلنگ مهم است زیرا این وسایل اغلب در پروژه های ساختمانی تحت شرایط کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرند و ممکن است خیلی زود دچار آسیب شوند. همچنین از بسیاری از فروشگاه های اینترنتی میتوانید شلنگ آب تراز را تهیه کنید. درهنگام خرید این محصول به موارد زیر توجه داشته باشید:

 سایز داخلی شلنگ

 متراژ شلنگ

 محلی که قرار است از آن استفاده کنید

 کیفیت متریال و مواد به کار رفته در شلنگ

 

 

 

قیمت انواع شلنگ آب تراز 

 

شلنگ آب تراز خوب و با کیفیت در بازار به شکل های مختلفی تهیه می شود. این شلنگ ها در مراکز تولیدی به دو صورت کریستالی و نباتی تولید می شوند. شلنگ های کریستالی دارای شفافیت و براقیت بالا هستند و مایع درون آن ها به راحتی و سهولت قابل رویت است. اما شلنگ های نباتی دارای رنگ متمایل به زرد بوده و برای استفاده از آن افراد ممکن است دچار اشتباه شوند. شلنگ های کریستالی در هر کیلوگرم، با قیمت حدودا 50 هزار تومن در بازار به فروش می رسد. اما شلنگ های نباتی با قیمت تقریبی متری 5 هزار تومن قابل تهیه است. معمولا در وزن های 5 تا ده کیلوگرمی تولید می شوند. برای استفاده شلنگ آب تراز 10 متری باید تهیه کرد. 

 

کلام آخر 

وجود وسایل مهم و ضروری در خانه باعث تسریع و بهتر انجام شدن کارهای خانه می شود. به همین علت باید همیشه وسایل ضروری مانند شلنگ در خانه وجود داشته باشد تا در صورت لزوم از آن استفاده کنیم. شلنگ آب تراز وسیله ای برای هم ترازی دو سطح با ارتفاع متفاوت است. استفاده از این وسیله بسیار آسان بوده و برای به کار گرفتن ان نیاز به وجود دو نفر است. پس اگر می خواهید پستی و بلندی دو نقطه را تراز کنید می توانید با این شلنگ در زمان کوتاهی آن را اندازه گیری کنید. دقت شلنگ آب تراز از تراز لیزری کمتر است به همین علت نباید در کاربردهای حساس و دقیق از آن استفاده شود. در این مقاله سعی شد به تمامی نکات مهم درمورد ویژگی ها، مزایا و معایب اشاره شود، تا با استفاده از آن ها بتوانید شلنگ آب تراز مناسب و با کیفیتی برای خود خریداری فرمائید.

Write a comment
Blog archive