انواع شیلنگ هیدرولیک کدام اند؟

انواع شیلنگ هیدرولیک کدام اند؟

به طور قطع نام سیستم های هیدرولیک را شنیده اید یا با آن ها آشنایی دارید. می توان اذعان داشت که سیستم های هیدرولیک، دستگاه هایی به شمار می آیند که بر اساس سیال و نوع آن کار خواهند کرد.

 

در این سیستم ها نیاز است تا سیال (مانند انواع مایع) از بخش هایی از دستگاه به بخش های دیگر منتقل شود. انتقال سیال به بخش های دیگر سیستم قطعا به یک اتصال دهنده هیدرولیکی نیاز دارد و این اتصال دهنده ها همان شیلنگ هیدرولیک است.

 

به صورت کلی شیلنگ های هیدرولیک (شیلنگ هیدرولیک) از یک لوله با جنس لاستیک مصنوعی طراحی و ساخته شده اند و وظیفه نگهداری سیال در داخل شیلنگ هیدرولیک را بر عهده دارند.

 

در این مقاله از وب سایت نیلان کو قصد داریم تا به بررسی انواع شیلنگ هیدرولیک بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

شیلنگ هیدرولیک چیست؟

 

یکی از اجزای مهم در سیستم های هیدرولیکی، شیلنگ های هیدرولیک می باشند. لازم به ذکر است که شیلنگ های هیدرولیک، لوله های انعطاف پذیری محسوب می گردند که به منظور انتقال مایعات از بخشی به بخش دیگر سیستم هیدرولیک طراحی و ساخته شده اند.

 

شیلنگ هیدرولیک چیست؟

 

این شیلنگ ها از یک لوله داخلی به وجود آمده اند که بر اساس خواص مرتبط با سازگاری مواد انجام شده طراحی شده است. در واقع شیلنگ های هیدرولیک از دو بخش اساسی زیر ساخته شده اند:

 

  • تقویت کننده، این بخش مقاومت در برابر فشار کار را ایجاد می کند.
  • پوشش، شیلنگ هیدرولیک را در برابر عواملی مانند آب و هوا، سایش یا مواد شیمیایی محافظت می کند.

 

شیلنگ های هیدرولیک ساخته شده از لاستیک مصنوعی سنگین، در بیشتر سیستم های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل آن که می توانند در فضا های محدود مورد استفاده قرار گیرند و اجازه حرکت دهند، در حالی که قدرت لازم برای انجام کارهای مکانیکی را انتقال می دهند. به صورت کلی می توان اذعان داشت که شیلنگ های هیدرولیک انرژی هیدرولیکی را بین بخش های مختلف سیستم، انتقال خواهند داد.

 

در واقع شیلنگ ها در هیدرولیک نقش بسیار مهمی دارند و سیستم های هیدرولیک بدون وجود آن ها عملکرد درست و مناسبی نخواهد داشت.  اگر شیلنگ ها پاره یا به هر شکلی خراب شوند، روی کل سیستم و اجزا تاثیر می گذارد و ممکن است کل سیستم را با مشکل مواجه کرده و برای آن خرابی به بار بیاورند.

 

ساختار شیلنگ هیدرولیک:  

 

به صورت کلی شیلنگ های هیدرولیک از سه بخش اساسی زیر تشکیل شده اند:

 

  • لوله داخلی:

 

لوله داخلی که در این شیلنگ ها بکار رفته است می تواند سیال را حمل کند. در واقع این قسمت از شیلنگ هیدرولیک انعطاف پذیر است و باید با سیال مورد نظر سازگار باشد. لوله داخلی ممکن است از متریال بسیار مختلفی مانند لاستیک مصنوعی، ترموپلاستیک یا تفلون ساخته شود. اما در هر صورت بسیار مهم است که متریال ساخت آن نسبت به حرارت و خوردگی مقاوم باشد.

بیشتر بخوانید : انواع شیلنگ آب کدام اند؟

 

  • لایه تقویتی میانی:

 

دومین بخش شیلنگ های هیدرولیکی، لایه تقویت میانی می باشد. در اقع این لایه، پوششی از چند غلاف سیم های بافته شده، سیم های مار پیچی، الیاف نخی و یا ترکیبی از این موارد ذکر شده است که باعث تقویت شیلنگ خواهد شد.

 

 

  • لایه محافظ بیرونی:

 

سومین بخش تشکیل دهنده شیلنگ هیدرولیکی، لایه محافظ بیرونی می باشد. این لایه محافظ که به لایه خارجی شیلنگ معروف است، از لایه تقویتی محافظت می کند و بر اساس نوع شرایط محیطی کار، طراحی و انتخاب می شود. لایه محافظ بیرونی به صورت معمول در برابر آب و هوا، روغن، سایش و گرد و خاک مقاوم است.

 

انواع شیلنگ های هیدرولیک کدام اند؟

 

انواع شیلنگ هیدرولیک کدام اند؟

 

 

در قسمت های فوق سعی کرده ایم تا درباره شیلنگ های هیدرولیکی و ساختار آن ها اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در این بخش نیز قصد داریم تا درباره انواع شیلنگ های هیدرولیکی نکاتی را بیان کنیم.

 

به صورت کلی شیلنگ های هیدرولیکی به چهار دسته شیلنگ های هیدرولیک فشار پایین، متوسط، بالا و فشار شدید تقسیم بندی می شود.

 

بنابراین با توجه به پوند یا میله فشار آن ها، شیلنگ های هیدرولیک دارای یک و حداکثر تا شش مش مارپیچی به وجود آمده اند. در زیر به بررسی هر کدام از انواع شیلنگ هیدرولیک خواهیم پرداخت. با نیلان کو همراه باشید.  

 

1) شیلنگ های هیدرولیک فشار پایین

 

اولین نوع شیلنگ هیدرولیک، شیلنگ های هیدرولیک فشار پایین  هستند. به دلیل تحمل فشار کم این شیلنگ ها، در کارهایی با فشار کمتر از 300 psi (پوند بر اینچ) از آن ها استفاده می شود. این شیلنگ ها  معمولاً برای عبور موارد زیر در سیستم های هیدرولیکی استفاده خواهد شد:

 

  • مایعات سوخت
  • روغن روان کننده با دمای بالا
  • هوا
  • آب و ضد یخ

 

2) شیلنگ های هیدرولیک فشار متوسط

 

دومین نوع شیلنگ های هیدرولیک، شیلنگ های هیدرولیک فشار متوسط می باشند. از این نوع ادوات برای انتقال روغن های معدنی و هیدرولیک و امولسیون های آب و روغن بهره گرفته می شود. از جمله ویژگی های مهم شیلنگ های هیدرولیک، انعطاف پذیری بسیار بالای آن ها می باشد و در بیشتر ماشین های سنگین از آن ها استفاده می شود.

 

از جمله ماشین های سنگینی که سیستم هیدرولیک ها با شیلنگ های فشار متوسط کار می کند، تراکتور، کامیون، فرمان هیدرولیک و سیلندر های هیدرولیک برای بلند کردن تجهیزات می باشد.

 

انواع اتصالات شیلنگ های هیدرولیک

 

3شیلنگ های هیدرولیک فشار قوی

 

سومین نوع شیلنگ های هیدرولیک، شیلنگ های هیدرولیک فشار قوی می باشد. استفاده از این ادوات هیدرولیکی برای کاربرد هایی که نیاز به فشار های کاری بالا دارند مانند موارد زیر استفاده می شود:

 

  • در تجهیزات خارج از جاده (خط زرد)
  • ماشین های لباسشویی تحت فشار

 

لازم به ذکر است که این شیلنگ های کاربردی در تجهیزات متوسط ​​و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین محدوده فشار آنها از 1825 تا 6000 psi می باشد و به طور معمول آن ها دارای تقویت کننده دو مش مفتولی با فشار بالا و در مفاهیم ترموپلاستیک با تقویت کننده های آرامید هستند.

 

4)شیلنگ های هیدرولیک فشار بسیار بالا و شدید

 

از دیگر شیلنگ های هیدرولیکی که در صنایع و تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، شیلنگ های هیدرولیک فشار بسیار بالا و شدید هستند. این نوع از ادوات هیدرولیکی، قوی ترین هستند و می توانند با 5000 یا 6000 psi کار کنند. آن ها برای تجهیزات ساختمانی و ماشین آلات سنگین با تغییرات ناگهانی فشار استفاده می شوند. لوله های مصنوعی آن با 4 تا 6 لایه مارپیچ فولادی با کشش بالا تقویت خواهند شد.

 

انواع اتصال شیلنگ های هیدرولیک

 

اتصال شیلنگ های هیدرولیک به چه صورت است؟

 

بحث اتصالات شیلنگ های هیدرولیک یکی از مهم ترین بخش ها درباره شیلنگ ها است که البته در این قسمت سعی کرده ایم به صورت مختصر و خلاصه به آن ها بپردازیم. اتصالات شیلنگ های هیدرولیک به دو صورت وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

 

1)اتصال پرسی یا اتصال ثابت:

 

باید بیان کردکه در اتصال پرسی یا اتصال ثابت، با استفاده از پرس مخصوص هیدرولیکی یا مکانیکی، شیلنگ به سر توپی متصل می گردد. در این نوع اتصال دیواره شیلنگ بین حلقه های داخلی و خارجی سر اتصال قرار خواهد گرفت و پس از پرس شدن با فشار مستحکم می گردد. در شیلنگ های چند لایه باید از اتصال پرسی استفاده شود.

 

 

2)اتصال جداشونده:

 

 

دومین نوع اتصال ، اتصال جدا شونده می باشد.از اتصال جداشونده برای ایجاد شعاع دقیق برای توپی اتصال  استفاده می شود. در این روش پس از آماده سازی سر شیلنگ، حلقه بیرونی توپی روی شیلنگ پیچ خواهد شد. بنابراین دیواره شیلنگ بین حلقه های داخلی و خارجی ساندویچ می شود. برای راحت جا زدن حلقه ها، آنها را با روغن هیدرولیک مدار  روغن کاری می کنند.

 

علت انواع خرابی شیلنگ های هیدرولیکی

 

دلایل خرابی و بروز مشکل در شیلنگ های هیدرولیکی چه می باشد؟

 

 

دلایل خرابی شیلنگ های هیدرولیکی بسیار متنوع می باشد و البته خرابی در این ادوات هیدرولیکی به موارد مختلفی بستگی دارد. برای جلوگیری از بروز خرابی و مشکل در شیلنگ های هیدرولیکی، احتیاط های مناسب و استفاده از راهکارهای کاربردی بسیار مهم است. در این بخش قصد داریم تا به بررسی رایج ترین دلایل خرابی شیلنگ و نحوه محافظت از خود در برابر آن ها بپردازیم. با نیلان کو همراه باشید.

 

 

1) فرسایش لوله :

 

فرسایش لوله یکی از دلایل خرابی در شیلنگ های هیدرولیکی می باشد. در واقع  فرسایش لوله ها به صورت معمول به وسیله جریان متمرکز سیال با سرعت بالا یا ذرات کوچک موجود در سیال به وجود می آید. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که فرسایش لوله شیلنگ هیدرولیک معمولا باعث نشت خارجی از لوله مورد نظر می شود.

 

برای جلوگیری از فرسایش لوله، از نام نگاری ظرفیت جریان محصول بخش شیلنگ برای تعیین اندازه مناسب شیلنگ بر اساس حداکثر سرعت توصیه شده در آن استفاده نمایید.

 

2)عدم سازگاری سیال :

 

همان گونه که در بخش های قبل اشاره کرده ایم، سازگاری سیال با لوله و شیلنگ هیدرولیک بسیار مهم است. عدم سازگاری سیال با شیلنگ می تواند باعث بروز مشکلات متعددی شود. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که آلودگی سیستم و نشت خارجی می تواند نتیجه مستقیم مسائل مربوط به سازگاری سیالات باشد. از جمله نکات مهمی که در این خصوص باید بدانید، به صورت زیر می باشد:

 

  • مایعات ناسازگار باعث خرابی و متورم شدن لوله داخلی مجموعه شیلنگ می شوند.
  • شیلنگ هیدرولیک باید با مایع حمل شده سازگار باشد.
  • مایع موجود در سیستم، نه تنها با لوله داخلی، بلکه با پوشش بیرونی، اتصالات و حتی حلقه های O  باید سازگاری داشته باشد.

 

3)هوای خشک :

 

هوای خشک از جمله دلایل مهم در خرابی و ایجاد مشکل در لوله می باشد. لوله داخلی شیلنگ ها می تواند به دلیل خشکی یا پیری هوا در آن ها ترک های کوچک و متعددی ایجاد شود. تشخیص این نوع خرابی گاهی وقت ها دشوار خواهد بود. شیلنگ انعطاف پذیر باقی می ماند، با این حال نشانه هایی از نشت خارجی وجود دارد.

 

4)عمق درج :

 

ممکن است تا کنون نام عمق درج را شنیده باشید. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که هنگامی که مونتاژ شیلنگ به درستی مونتاژ نشده باشد، می تواند شرایط بسیار خطرناکی را برای سیستم هیدرولیک شما به وجود بیاورد. می توان اذعان داشت که اتصالات باید کاملاً منقبض شوند تا عمق درج توصیه شده را برآورده نمایند.

 

در صورت عدم دستیابی به عمق قرار دادن شیلنگ، ممکن است اتصالات جدا شده و مجموعه خرطومی با خرابی مواجه شود.

 

علت و بروز مشکلات در شیلنگ های هیدرولیک

 

5) مونتاژ نادرست :

 

یکی دیگر از مهم ترین دلایل خرابی در شیلنگ های هیدرولیک، مونتاژ نادرست می باشد. آلودگی نیز در خرابی شیلنگ های هیدرولیک تاثیر دارد، در واقع آلودگی می تواند مشکلات مختلفی را برای مجموعه شیلنگ هیدرولیک به وجود بیاورد.

 

نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که اگر در هنگام برش شلینگ، ذرات فلزی و سایر آلودگی ها به درستی تمیز نشوند می توانند داخل شیلنگ قرار گیرند و باعث ایجاد مشکلاتی شود. از جمله نکات مهمی که در این خصوص باید بدانید، به شرح زیر می باشد:

 

  • وجود زباله های ساینده باقی مانده در شیلنگ، می تواند باعث آلودگی سیستم هیدرولیک بشود.
  • همچنین می تواند باعث شکستگی های کوچکی در لوله داخلی مجموعه شیلنگ شود که منجر به نشتی می شود.
  • برای جلوگیری از خرابی شیلنگ از آلودگی، شیلنگ باید قبل از قرار دادن اتصالات به درستی تمیز شود.

 

6)گرمای شدید :

 

گرمای شدید نیز تاثیر بسزایی بر روی خرابی شیلنگ هیدرولیک می گذارد. در واقع می توان اذعان داشت که خرابی شیلنگ می تواند به دلیل گرم شدن بیش از حد مونتاژ به وجود بیاید. این گرم شدن بیش از حد باعث می شود شیلنگ بسیار سفت و سخت شود. این سخت شدن شیلنگ می تواند به لوله داخلی نیز آسیب وارد کند و باعث ترکیدن لوله داخلی بشود.

 

زیرا پلاستیک کننده های موجود در الاستومر در دمای بالا شکسته یا سفت خواهند شد. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد مجموعه های شیلنگ هیدرولیک، باید به این اطمینان برسید که شیلنگ ها با درجه حرارت مورد نیاز برای برنامه شما درجه بندی شده اند.

انواع موارد در فرسایش شیلنگ های هیدرولیک

7)سایش :

 

همان گونه که می دانید شیلنگ های هیدرولیک هر روز کارهای سخت در سیستم های هیدرولیک به کار گرفته می شوند که در نهایت خسارت خود را به بار می آورند.

 

شیلنگ های هیدرولیک باید به صورت مرتب باز بینی شوند و اگر به طور مرتب بازرسی نشود، سایش می تواند باعث ترکیدگی و نشتی مجموعه شیلنگ شود. در کل سایش یکی از خطرناک ترین مواردی است که می تواند برای شیلنگ های هیدرولیک اتفاق بیافتد.

 

سخن پایانی:

 

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شیلنگ های هیدرولیک و خرید آن ها به وب سایت نیلان کو مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت نمایید.

Write a comment
Blog archive