انواع سنگ آنتیک

 انواع سنگ آنتیک

 انواع سنگ آنتیک کدامند؟


آنتیک یک کلمه انگلیسی است که به معنای یک شی قدیمی و ارزشمند است. به طور کلی، عتیقه جات به اقلامی با قدمت بیش از 100 سال در نظر گرفته می شود. اما معنای سنگ آنتیک کاملاً متفاوت است. در زمان های قدیم مردم قطعات شکسته سنگ و سنگریزه را جمع آوری می کردند و از آنها برای ساختن ابزار و وسایل استفاده می کردند. مردم در 8000 سال قبل از میلاد در فرانسه و اسپانیا امروزی سنگریزه های قرمز را با نقطه و خطوط مواج تزئین می کردند.

سنگ آنتیک در زمره سنگ های تزیینی و زینتی قرار میگیرد. امروزه با توجه به رشد جمعیت و در پی آن افزایش ساخت و ساز، نیاز به مصالح ساختمانی جدید و متفاوت سبب شد تا دست اندرکاران فعال در این صنعت اقدام به تولید محصولات جدید ساختمانی تحت عنوان سنگ های آنتیک بزنند. سنگ آنتیک از جمله مصالح ساختمانی هستند که از تکه های برش خورده و فراوری شده انواع سنگ های طبیعی همچون تراورتن ها، مرمریت ها، مرمر ها و ... در کنار یکدیگر تولید گشته اند و با تنوع بالایی که دارند اکثر سلایق را پوشش می دهند.  سنگ های آنتیک به سنگ های دکوراتیو نیز شهرت دارند چرا که از جمله اولین گزینه های انتخابی افراد در طراحی دکوراسیون فضای داخلی و خارجی ساختمان می باشند که با ویژگی های مثبت فراوان و طرح های مختلفی که دارند از طرفداران بسیار زیادی بهره مند می باشند و در بازار سنگ داخلی و خارجی جزء محصولات بسیار پرفروش هستند.

 

 

 

 

 

به طور کلی سنگ های آنتیک در دو دسته طبیعی و مصنوعی در بازار موجود هستند. سنگ طبیعی آنتیک همانطور که از نامش پیداست از قطعات سنگ طبیعی به ویژه تراورتن ساخته شده است برای خرید سنگ آنتیک مصنوعی که از سمنت پلاست ساخته شده و دارای ویژگی ها و رنگ های متفاوتی است می توانید به صفحه انواع سنگ آنتیک مراجعه کنید.در قیمت گذاری سنگ آنتیک بر اساس نوع قطعات فرآوری شده تراورتن، مرمر، اونیکس و ترونیکس استفاده می شود.

 

 


انواع سنگ های آنتیک

 

 

هر نوع سنگی که در ابعاد و اشکال مختلف در نمای ساختمان به کار رود، دیوارپوش سنگی نام دارد. دیوارپوش‌ های سنگی دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه به ۵ مورد از معروف‌ترین دیوارپوش های سنگی می‌پردازیم که یکی از یکی زیباتر هستند.

پس از برش سنگ در ابعاد مختلف تایل ، طولی و اسلب، ابعادی ازسنگ باقی می ماند که دیگر قابل برش نمی باشد. مثلا عرض حداکثر۱۰ سانتی متر که دیگر استفاده ای برای کارخانه سنگبری ندارد. اما باتوجه به ارزش و قیمت سنگ و جلوگیری از هدررفت و اصراف این ثروت خدادادی، آن ها را به کارگاه های آنتیک بری انتقال می دهند. در آنجا پس از طی  فرآیندهایی بر روی این ریزه سنگ ها، سنگ آنتیک تولید می گردد. البته نوع دیگری از این سنگ ها هم موجود است که به صورت مصنوعی تولید می گردند که ضخامت و وزن کمتریرا دارا می باشند. طرح سنگ های آنتیک بسیار متنوع می باشد و برحسب سلیقه کاربردهای گوناگونی را دارا هست .

 

 

 


قیمت سنگ آنتیک با توجه به مدل و ظاهر به سه دسته اصلی سنگ قیچی یا گیوتین، سنگ پازل و سنگ پروفیل تقسیم می شود.

 

سنگ قیچی یا گیوتین


سنگ قیچی (گیوتین) از روی هم چیدن قطعات شکسته سنگ و چسباندن آنها با ملات رزینی ساخته می شود. تکه های این سنگ با گیوتین بریده می شود و به همین دلیل به آن سنگ گیوتین می گویند. برخی از انواع سنگ برای قیچی به شکل مستطیل با ابعاد تقریبی 1.5 تا 5 سانتی متر و بدون عملیات سطحی و برخی به شکل مربع و مستطیل به طول 10 تا 30 سانتی متر و عرض 5 سانتی متر تولید می شوند. سنگ قیچی یکی از مهم ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که همراه با کاغذ دیواری و رنگ جلوه زیبایی به خانه ها می بخشد. قیمت سنگ گیوتین آنتیک بسته به سنگ های استفاده شده و اندازه آن متفاوت است.

 

 

 

 

سنگ آنتیک پازلی


خرید سنگ آنتیک پازلی یکی دیگر از راه های استفاده انواع سنگ های آنتیک است. به دلیل قطعات منظم این سنگ که مانند یک پازل در کنار هم قرار می گیرند، به آن سنگ پازل می گویند. سنگ پازل برش های منظمی دارد و در اشکال و نقش های مختلف تولید می شود. قیمت سنگ پازل آنتیک بسته به مواد و اندازه سنگ های سازنده آن متفاوت است.

 


|

 

 


سنگ آنتیک پروفیل سطحی یکنواخت و بدون زبری دارد و لبه های آن منحنی است.برای شکل دادن به سنگ پروفیل از ابزارهای نیمه گرد یا تمام گرد استفاده می شود. معمولا این نوع سنگ دارای سطح صیقلی است و در هر شکل از قطعات کوچک سنگ استفاده می شود. قیمت سنگ آنتیک پروفیل بر اساس نوع سنگ استفاده شده و اندازه قطعات آن متغییر است، برای خرید سنگ آنتیک پروفیل میتوانید از دسته بندی سنگ آنتیک استفاده کنید.

 


موارد استفاده سنگ آنتیک

به طور کلی از سنگ آنتیک برای تزئین نمای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود. سنگ آنتیک برای دکوراسیون داخلی در اندازه ها و مدل های مختلف در بازار موجود است. سنگ آنتیک کاربردهای زیادی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

 


• سنگ آنتیک برای ورودی ساختمان
• سنگ آنتیک آشپزخانه
• سنگ آنتیک آجری برای دیوار اتاق پذیرایی
• سنگ آنتیک بین کابینتی
• سنگ آنتیک پشت تلویزیون
• سنگ آنتیک مناسب برای دیوار دور شومینه
• سنگ آنتیک دیوار دفتر کار

 

 

 

 

 

به طور کلی سنگ آنتیک بیشترین کاربرد را در پوشش کف و دیوار راه پله ها و اتاق خواب، نشیمن و سالن پذیرایی، لابی، پارکینگ، سرویس بهداشتی و حمام، ویترین مغازه ها و فضاهای تجاری، نقاشی های سنگی و دکوراسیون ویلاها و هتل های مجلل دارد. همچنین از این نوع سنگ در فضاهای بهداشتی مانند بیمارستان ها، غذاخوری ها، کلاس های درس و کلینیک ها استفاده می شود.بیشتر سنگ های آنتیک بر اساس فناوری نانو ساخته و پرداخت می شوند. بنابراین نماهای ساخته شده با این سنگ ها جذب باکتری و جلبک نمی شوند و بدون مشکل قابل استفاده هستند.

 

مزیت های سنگ آنتیک :

  1.  نصب آسان روی زوایای متفاوت دیوار ، دیوارهای قوس دار و منحنی ، ستونهای گرد به خاطر سایز کوچک قطعات و قابلیت برش آسان ، قابلیت نصب در نمای داخلی و خارجی در مدل های شیک و زیبا.
  2. تنوع بسیار زیاد طرح و سنگ
  3. سهولت کار با این نوع سنگ سبب شده است تا همه کس بتوانند به راحتی با آن کار کنند و حتی دکوراسیون منزل خود را بدون نیاز با افراد ماهر، تغییر دهند.
  4. قابلیت کار به صورت ترکیبی  با سایر محصولات دکوراتیو مانند کاغذدیواری ، بلکا ، رنگ ، سرامیک ، شیشه ، آینه ، فلز ، چرم و غیره
  5. سرعت انجام کار بالا
  6. درهم بودن طبیعی رنگها و نقشها در سنگ آنتیک باعث عدم خستگی و ایجاد حس تازگی در هر بار مشاهده آن می شود.
  7. مقاومت در برابر آتش سوزی
  8. جذب صدای محیط در فضای داخلی ساختمان و کم شدن آلودگی صوتی
  9. همچنین میتوان سنگ آنتیک را با سنگهای ارزان قیمت تر که دارای رنگ مشابه هستند، در نمای سختمان به صورت تلفیقی کار کرد که باعث زیباتر شدن نما میشود.
  10. قابلیت اجرا در مدل های سنتی ، کلاسیک ، پست مدرن و دیزاین های خلاقانه و جدید

 

کاربری سنگ آنتیک :

  • دیوار پشت تلویزیون
  • بین کابینت و زیر اپن آشپزخانه
  • پوشش دیوار راه پله، بغل پله، اتاق خواب، هال و سالن های پذیرایی
  • دیوار دور شومینه
  • نمای بیرونی ساختمان
  • تابلو سنگ ها
  • ستون ها
 


جنس سنگ آنتیک


سنگ آنتیک طبیعی از قطعات شکسته و کوچک تراورتن و سنگ مرمر تشکیل شده است که ضایعات و محصولات دورریختنی کارخانه های سنگبری می باشد و طرح های مختلف این سنگ با بهم چسباندن و چسباندن ملات های رزین تولید و روانه بازار می شود. سنگ آنتیک مصنوعی از سیمان پلاستیکی ساخته شده است.

 

 

 

 

مزایای سنگ آنتیک

 


سنگ آنتیک مزایای زیادی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.


• در برابر تغییرات محیطی، یخبندان، فشار، فرسایش و آتش مقاومت بالایی دارد.
• سبکتر از سنگ طبیعی است.
• حمل و نقل و مونتاژ آن آسان است.
• قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.
• به دلیل ساختار متخلخل، راحتتر به ملات می چسبد.
• عایق خوب برای صدا، گرما و آتش.
• پاک شوندگی راحت.
• می تواند گرما و سرمای شدید را تحمل کند.
• عایق برای سطوح مناسب است و کاربرد آن به ویژه برای دیوارهای مرطوب مناسب است.
• عمر طولانی دارد.
• در رنگ ها، طرح ها و اشکال متنوع در بازار موجود است.
• در برابر آتش مقاوم است و به همین دلیل برای تزئین شومینه استفاده می شود.
• در برابر سایش مقاوم است.
• قابل استفاده در قسمت های مختلف ساختمان.
• پس از نصب سنگ آنتیک از رزین برای پرداخت استفاده می شود که عمر سنگ را چند برابر کرده و آن را ضد آب می کند.

 


معایب سنگ آنتیک

 


سنگ آنتیک با تمام مزایایی که دارد معایبی نیز دارد. از معایب سنگ آنتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• تجمع حشرات بین فواصل سنگ که درزهای آنها با روش های جدید پر شده بود تا حدود زیادی این مشکل را حل کرد.
• نمی توان از آن به عنوان پوشش سقف استفاده کرد.
• در فضاهای طاقدار و منحنی قابل استفاده نیست.
• نمونه های طبیعی این سنگ خشن و بی رنگ هستند.

 

 

 

 

رنگبندی سنگ آنتیک

 


سفید، طوسی، خاکستری و زغالی چهار طیف رنگی اصلی در سنگ های آنتیک هستند. متناسب با طراحی خانه یا محل می توانید از رنگ های مناسب سنگ آنتیک در قالب دیوارپوش های سنگی استفاده کنید. انتخاب سنگی با طرح و رنگ مناسب می تواند بافت و عمق بیشتری به فضای داخلی خانه شما ببخشد. سنگ های آنتیک تیره محیط را سردتر می کنند، بنابراین باید در ترکیب با مواد دیگر استفاده شوند.سنگ آنتیک خاکستری تیره و روشن بسته به سلیقه شخصی افراد برای دکوراسیون بیرونی ساختمان یا دکوراسیون داخلی مناسب است.


توجه به نور نیز بسیار مهم است. زیرا بافت طبیعی سنگ و رگه های آن را بهتر نشان می دهد. در صورت نورپردازی نامناسب، حتی سنگ آنتیک سفید و سبک جلوه زیبایی نخواهد داشت. علاوه بر سنگ های آنتیک در دکوراسیون منزل می توانید از وسایلی با رنگ های روشن مانند کرم، زرد، نارنجی و قرمز نیز استفاده کنید تا زیبایی دیوارهای سنگی را بیشتر نشان دهید. پایه شیمیایی چسب سنگ آنتیک بر پایه پلیمرهای مصنوعی، ترکیبات ضد آب و پودرهای میکرونیزه معدنی است.

این محصول دارای خاصیت چسبندگی بسیار بالایی می باشد.


همچنین به دلیل خاصیت ارتجاعی که دارد کاربردهای مختلفی دارد که از آن در برابر عوامل جوی محافظت کرده و از پوسته شدن آن جلوگیری می کند.

مکانیسم اثر آن به گونه ای است که با دفع رطوبت، چسبندگی قوی به سطح مورد نظر ایجاد می کند.
این محصول به دلیل پایداری، استحکام و مقاومت در برابر رطوبت، سرما و گرما پس از خشک شدن در قسمت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

 

 


از مزیت های مهم چسب نمای آنتیک برای سنگ می توان به چسبندگی بسیار خوب آن به مصالح ساختمانی و کاربرد آسان آن اشاره کرد.همچنین لازم است بدانید که از این نوع چسب برای کاهش بار خود ساختمان استفاده می شود.
این چسب باید به دور از رطوبت و گرمای شدید و نور مستقیم خورشید و در دمای 7 تا 40 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
ماندگاری این چسب 12 ماه از تاریخ تولید می باشد.
سطح مورد نظری که چسب روی آن زده می شود باید کاملا محکم و بدون برآمدگی باشد.
همچنین اگر سطح مورد نظر از گچ های قدیمی ساخته شده باشد باید از چربی و روغن، کثیفی و گرد و غبار پاک شود.
اگر سطح دارای پوشش دیگری مانند کاغذ دیواری است، ابتدا باید کاغذ را از روی دیوار جدا کرده و پایه ای درست کرد.
سپس برای نصب سنگ های مورد نظر ابتدا چربی را از روی سطوح کاشی بردارید و با استفاده از تبر مقداری از سطح قدیمی را پاک کنید.
چسب را به مساحت حداکثر یک متر مربع و ضخامت 3 تا 4 میلی متر با چسب یا ماله شانه شده روی دیوار بمالید.
مواد نصب شده روی دیوار بعد از 48 ساعت سفت می شوند و پس از آن زمان می توانید شروع به گره زدن کنید و دو روز بعد از گره زدن سطح مورد نظر قابل استفاده است.
برای نصب با چسب، قسمت پشتی مواد باید حداقل 60% با چسب پوشانده شود.در هوای سرد و دمای زیر صفر عملیات نصب را انجام ندهید زیرا در صورت یخ زدن قطرات چسبندگی کامل ایجاد نمی شود.

 


مصرف چسب سنگ آنتیک

 


مقدار این چسب بستگی به نوع کار و تعداد برآمدگی های پشت کار دارد.
همچنین معمولاً برای هر متر مربع 4 تا 5 کیلوگرم مورد نیاز است.

 

 

 

 

 


استفاده از چسب صورت سنگ آنتیک

 


از کاربردهای چسب روکش سنگ آنتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• چسباندن سنگ نما در داخل و خارج ساختمان
• در مکان هایی که نیاز به وزن کمتر و سرعت اجرا بیشتر دارند استفاده می شود
• چسباندن سنگ های آنتیک موجود در داخل و خارج ساختمان
• برای زیباسازی ساختمان با بتن یا سیمان
• در سازه هایی با تنش، انبساط و انقباض قابل توجه

 


اخرین کلام

 


سنگ های آنتیک انواع مختلفی دارند که هرکسی با توجه به سلیقه خود می تواند هر یک از مدل های سنگ آنتیک را برای طرح دلخواه خود انتخاب کند.

Write a comment
Blog archive