شیلنگ پیسوار چیست و انواع ان کدام است؟

شیلنگ پیسوار چیست و انواع ان کدام است؟

شیلنگ پیسوار چیست وانواع آن کدام است؟

 

شیلنگ پیسوار یا شیلنگ رابط دارای دو سر مهره به عنوان یکی از اتصالات بسیار مهم و قابل استفاده در سیستم لوله کشی آبهای ساختمانی می باشد. میتوان با استفاده از این قطعه تجهیزات لوله کشی را به لوله تامین کننده آب در ساختمان متصل کرد. بدین صورت که با کمک شلنگ پیسوار دو عدد شیر پیسوار جهت جریان آب را به یکدیگر مرتبط می کند. نصب شیلنگ پیسوار به راحتی و سادگی ممکن بوده، درحالیکه فقط کافیست مهره آن را به شیرآب متصل کنید.

 

 

انواع شیلنگ پیسوار عبارتنداز:

 

میتوان اینگونه بیان کرد که شیلنگ های پیسوار دارای قطر و طول های متفاوتی است.قطر آن وابسته به سایز مهره ای بوده که در دو طرف آن قرار میگیرد. معمولا سایز شیلنگ پیسوار در یکی از اندازه های ۱٫۴, ۳٫۸ و ۱٫۲ می باشد. علاوه بر اندازه قطر آن بر اساس نر و مادگی نیز شیلنگ پیسوار قابل دسته بندی است. تنوع شیلنگ پیسوار باعث می شود قبل از خرید آن ابتدا اتصالی که میخواهد شیلنگ پیسوار به آن متصل شود بررسی ‌و متناسب با سایز و طول مورد نیاز این شیلنگ تهیه گردد. در تمام مدل ها این محصول از توری فلزی بافته شده و همچنین لایه داخلی تمامی این شیلنگ ها از جنس پی وی سی یا پلاستیک است. با این وجود از لحاظ جنس شیلنگ پیسوار به موارد زیر دسته بندی می شود:

1. شیلنگ با توری استیل: لایه خارجی این شیلنگ از نوعی توری استیل بافته شده و لایه داخلی آن نیزاز پی وی سی مقاوم در برابر زنگ زدگی و فشارهای زیاداست. در ظاهر شکل این شیلنگ به صورت فلزی براق و بافته شده به نظر می رسد. به منظور استفاده از آن درسیستم لوله کشی آب آشامیدنی جنس بدنه آن استیل بوده که بسیار مناسب است، زیرا در برابر پوسیدگی مقاوم می باشد. از طرفی دیگر به دلیل ضریب تحمل سرما وگرمای بالای این شیلنگ میتوان هم آن را در سیستم آب سر وهم سیستم آب گرم به کار برد. قیمت این محصول در کنار مناسب بودن وکارآرایی آن به نسبت شیلنگ پیسوار گالوانیزه بیشتر است.

2. شیلنگ پیسوار گالوانیزه: در این نوع شیلنگ، فلز به کار رفته در لایه خارجی از جنس گالوانیزه به همراه روکش می باشد. از ویژگی های مهم آن مقاومت بسیار بالا در برابر زنگ زدگی است. این محصول با سایزهای سری و انتهایی استاندارد ۱٫۲ در۱٫۲ و طول۵۰ سانتی متر قابل تهیه است.البته باید توجه داشت که شیلنگ های پیسوار علاوه بر مدل های گفته شده دارای جنس برنجی نیز می باشد. که در نوع فقط لایه خارجی شیلنگ ها از جنس آلیاژ برنجی ساخته می شود.

 

 

موارد مورد استفاده از شیلنگ پیسوار:

این شیلنگ وظیفه ارتباط بین وسایل برقی و آبی خانه را برعهده دارد. مانند ارتباط بین ماشین های لباسشویی، ظرفشویی، روشویی وسینک، توالت فرنگی، آبگرمکن، پکیج و... به شیر را برعهده دارد.

خصوصیات شیلنگ پیسوار: 

 

• این شیلنگ مقاوم است در برابر جذب رسوبات، زنگ زدگی و همچنین پوسیدگی آن به دلیل وجود لایه داخلی مقاوم از جنس پی وی سی درون آن

• به دلیل فلز توری بافته شده لایه خارجی آن این شیلنگ انعطاف پذیری بالایی دارد.

• در برابر فشار ۲۰ بار هم مقاومت بالایی دارد.

• در سیستم آب گرم ساختمان قابل استفاده است.

• این محصول دارای طول وسایز متفاوتی است که برای نصب در کلیه تجهیزات آبرسانی ساختمان مورد استفاده است.

• به راحتی توسط دست و یا آچار لوله کشی قابل نصب است.

 

 

 

کارخانه ها وبرندهای تولیدی شیر شیلنگ پیسوار:

 

• برند شیر پیسوار رفیع: این شرکت تولیدی یکی از برندهای تولیدکننده شیرآلات درکشورمان می باشد. شرکت رفیع از تولیدکنندگان شیر پیسوار بوده که دارای محصولات با کیفیتی است.

• برند شیر پیسوار سیم ایتالیا: یکی از بهترین وبازکیفیت ترین تولیدکنندگان شیرآلات در دنیا این شرکت می باشد.

• برند شیر پیسوار کیز: در ایران این شیرآلات میتواند در نصب شیرهای سرویس بهداشتی، فلاش تانک ، سیستم های آبیاری و... کاربرد دارد. این نوع شیر پیسوار در دومدل فیلتردار و بدون فیلتر تولید شده است.

• برند شیر پیسوار استارکو: این مدل از شیرپیسوار تولید کشورمان بوده و توسط گروه استارکو در ایران تولید می شود.مطابق با استاندارد۱۵۴۶ سازمان ملی تولیدات این شیرانجام می شود. خرید آن به نوعی میتواند حمایت از تولید ملی باشد. این محصول با کیفیت را میتوان هم در سیستم آبیاری وهم تاسیسات خانگی به کار برد.

• برند شیر پیسوار پرمک: پرمک هم مانند استارکو یکی دیگر از تولیدکنندگان وطنی بوده که از سال۱۳۶۰ به فعالیت خود ادامه می دهد. در این مدت زمان طولانی توانسته با کسب تجربه وتخصص یکی از مهمترین تولیدکنندگان با کیفیت در کشور ایران باشد.همچنین این شرکت محصولات شیرپیسوار خود را با خاصیت زنگ نزدگی تولید می کند و تا به امروز نیز موفق به انجام اینکار بوده است.

 

 

 

نکات مهم درمورد خرید شیلنگ پیسوار:

 

قیمت شیلنگ پیسوار حصیری نسبت به نوع برنجی آن بیشتر بوده وبا اینحال شیلنگ پیسوار حصیری توانایی تحمل فشارها متوسط ۵۰ کیلو در ۵ دقیقه را دارد. در خرید شیلنگ دقت داشته باشید که قطر دهانه آن با قطر شیر برابر باشد. در برابر نشت آب شیلنگ پیسوار برنجی به نسبت پیسوارحصیری مقاومت کمتری دارد. هنگامی که شیلنگ پیسوار برنجی خریداری کرده اید، مهره های آن را به هنگام بستن آنقدری سفت نکنید که هرز شود. بهتراست آنرا به اندازه یک ربع دور در جهت عقربه های ساعت سفت کنید و چک کنید که آیا آب چکه میکند یا نه. در این صورت میتوان از خرید خود اطمینان حاصل کنید.

 

نحوه تعویض کردن شیلنگ پیسوار:

تعویض کردن شیلنگ پیسوار در سیستم شیرآلات بسیار حائز اهمیت است. چرا که با گذشت زمان شیلنگ ها میتوانند ازبین بروند و یا شروع به نشت کنند و جایگزینی آنها با موارد جدید برای شما میتواند یک پروژه بزرگ باشد. با رعایت چند نکته و یادگیری چند مرحله ساده میتوانید در هزینه ها صرفه جویی و به جای تماس با لوله کش ها خودتان تعویض و نصب شیلنگ پیسوار را انجام دهید.

 

 

 

مراحل نصب عبارتند از:

 

• مرحله اول: وسایل اضافی را کنار بگذارید و یک حوله برای محافظت از نشت آب در زیردست خود قرار دهید.

• مرحله دوم: آب را از فلکه قطع و به یاد داشته باشید که همیشه قبل از کارهای مربوط به لوله کشی باید جریان فلکه آب را قطع کنید.بهتر است همیشه علاوه بر قطع جریان فلکه آب شیرهای پیسوار دیواری را هم ببندید.

• مرحله سوم: شیلنگی که باعث تامین آب است از منبع آب جداکرده و شیلنگ منبع تغذیه که باعث می شود شیرآب به منبع اصلی متصل شود و میتواند شیلنگی پلاستیکی و فلزی پیچ خورده باشد جدا میکنیم. توجه داشته باشید که دو شیلنگ برای آب گرم و سرد وجود دارد مطمئن شوید که یکی از آنها گرم و دیگری سرد جایگزین شود. با خارج کردن شیلنگ مقداری آب در لوله باقی می ماند بنابراین پس از خارج کردن آن یک ظرف در زیرآن قرارداده تاآب به محیط اطراف ریزش نکند.( توجه داشته باشید برای جداکردن شیلنگ از آچار فرانسه و یا آچار معمولی استفاده کنید. آچار فرانسه را به طرف  چپ چرخانده واگر از جای آب گرم وسرد اطمینان ندارید، معمولا آب گرم در سمت چپ وسرد در سمت راست می باشد.

• مرحله چهارم: شیلنگ تامین آب را از منبع جدا و تا جایی که مستقیما اتصال پیدا کرده است دنبال کنید. مهره شیلنگ را با آچار کمی شل و سپس با دست باز کنید و شیلنگ قدیمی را بردارید.

• مرحله پنجم: شیلنگ پیسوار جدید را با اندازه مشابه خریداری کنید. لزوما نیازی نیست همان سبک شیلنگ را خریداری کنید اما باید طول آن را به گونه ای انتخاب کنید که با شیلنگ اصلی هماهنگی داشته باشد. همچنین علاوه بر طول شیلنگ قطر و اتصالات آن هم باید مشابه شیلنگ پیسوار قبلی باشد.

• مرحله ششم: لوله را با دستمال خشک وبرای بستن شیلنگ پیسوار از نوار تفلن استفاده کنید تا با باز کردن آن آب نشتی ندهد. سپس مهره هارا متصل و کمی سفت کنید. شیلنگ را از بالا هم به مهره متصل کنید. انتهای دیگر شیلنگ را از شیر عبور داده و به آرامی از انتهای آن رد کنید.

• در مرحله نهایی با چک کردن تمام مهره ها و مطمئن شدن از بستن صحیح شیلنگ پیسوار آب را باز نموده و تست کنید. در صورت نشتی از هر نقطه آن را برطرف و با دست تا جاییکه امکان دارد امتحان میکنیم تا آب نشت نکند. 

 

قیمت خرید شیلنگ پیسوار:

 

قیمت شیلنگ پیسوار معمولا به دلیل اینکه یک برند خاص آن را تولید نمیکند متغییر است. بنابراین اگر قیمت شیلنگ یک برند با دیگری متفاوت بود جای تعجب نیست. کیفیت اکثر شیلنگ های تولیدشده در حد استاندارد می باشد.

 

سخن آخر

در آخر میتوان گفت که امروزه با کمک و نصب و راه اندازی شیلنگ پیسوار سیستم لوله کشی و تجهیزات مرتبط با آن بسیار ساده تر و کاربردی تر شده است. به این دلیل که با استفاده از این نوع شیلنگ علاوه بر ارتباط بین دوشیر آب، میتوان با نصب شیلنگ پیسوار بر روی آن، کنترل جریان همان قسمت را نیز در دست داشت. از طرفی تنوع مدل های این محصول امکان استفاده از آن را در اکثر تجهیزات با هر مدل و سایز و طولی فراهم کرده است. 

Write a comment
Blog archive